2011-06-26

2011. Juhannus, meni jo

Eletään jo kesää, juhannuksenjälkeistä. Lumipalloheisi pihassa lopettelee kukintaansa, tiikerinliljat aloittelevat. Vihreää on ja vehmasta. Ystävän lahjoittama petunia uusii kukintaansa voimalla. Männyn siitepölyrunsauskin on saatu siivottua pihan oleskelutiloista.

Aattona perinteisesti satoi, juhannuspäivänä paistoi. Eikä tuullutkaan. Pyöräilyretki paltaniemelle (n. 30 km) onnistui mainiosti. Uimarannalla vain yksi nuori perhe laitteli lounastaan retkigrillissä. Pikkutyttö istui isot mustat aurinkolasit silmillään grillin vieressä ja naposteli rauhallisesti tarjottavaa. Pikkuveli äidin sylissä hymyilli meille ihan vieraille kuin aurinko Naantalissa, vaikka isosisko olikin hujauttanut vettä niskaan. Vesseli ei vierastanutkaan yhtään. Hetken istahdimme rannan penkillä, hörpimme vettä ja juttelimme lounastajien kanssa. Uimaan ei vielä tehnyt mieli.

Uusi kokemus oli nähdä lasten kuljetusvaunu pyörään kytkettynä. Molemmat lapset sopivat siinä istumaan. Kuomukin siinä oli. Kulkee kuulema hienosti perässä, heillä vielä vaunun perässä retkigrillikin. Kätevää. Iloinen perhe, kiva oli jutella.

Rauhallista oli ajella, vähän liikennettä. Pyörätiellä etupäässä pyöräileviä lapsiperheitä. Juhannuspyöräilijöitä elementissään. Iltapäivästä olikin sitten mukava seurata livenä otteluita Wimbledonista. Letkeän levollinen juhannus 2011.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on arvokasta kuultavaa!