Jämähdin taannoin uutisia lukiessani appelsiiniin. Nyt
mainio oranssi herkku oli taas otsikoissa. Brittiläisten terveystutkijoiden Stroke-lehdessä
raportoimien tutkimustulosten mukaan uumoillaan sitrus-hedelmien sisältämän flavanonin olevan se, joka siirtää aivoverenvuotoa hamaan tulevaisuuteen, voisi jopa estää
sitä kokonaan. Varsinkin naisilla, jotka niitä syövät, suhteessa niihin, jotka
eivät syö. Siitä tiedotteessa eikä tutkimuksen abstraktissa ole
mainintaa, miten on heidän kohdallaan, jotka ovat sitrus-hedelmille allergisia.
Tutkimuksessa oli tarkasteltu 69 622:n sairaanhoitajan terveystilannetta ja
todettu, että n. 20 % vähemmän sairastutaan aivoverenvuotoon, kun napsitaan
runsaasti sitrushedelmiä. Tutkimuksen aikana tutkimukseen osallistuneista oli
sairastunut aivohalvaukseen 1800.
Flavanon on flavonoidien sukulainen
suoraan alenevassa polvessa. Tuloksissa pohditaan, että aivoverenvuodon syy voi
olla aivoihin muodostunut verihyytymä, jonka seurauksena on aivohalvaus.
Kuten olettaa sopii, lisätutkimuksia tarvitaan
varmistamaan…
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mielipiteesi on arvokasta kuultavaa!