2012-03-14

Ajan tasalla - appelsiini (2)


Jämähdin taannoin uutisia lukiessani appelsiiniin. Nyt mainio oranssi herkku oli taas otsikoissa. Brittiläisten terveystutkijoiden Stroke-lehdessä raportoimien tutkimustulosten mukaan uumoillaan sitrus-hedelmien sisältämän flavanonin olevan se, joka siirtää aivoverenvuotoa hamaan tulevaisuuteen, voisi jopa estää sitä kokonaan. Varsinkin naisilla, jotka niitä syövät, suhteessa niihin, jotka eivät syö. Siitä tiedotteessa eikä tutkimuksen abstraktissa ole mainintaa, miten on heidän kohdallaan, jotka ovat sitrus-hedelmille allergisia. Tutkimuksessa oli tarkasteltu 69 622:n sairaanhoitajan terveystilannetta ja todettu, että n. 20 % vähemmän sairastutaan aivoverenvuotoon, kun napsitaan runsaasti sitrushedelmiä. Tutkimuksen aikana tutkimukseen osallistuneista oli sairastunut aivohalvaukseen 1800.

 Flavanon on flavonoidien sukulainen suoraan alenevassa polvessa. Tuloksissa pohditaan, että aivoverenvuodon syy voi olla aivoihin muodostunut verihyytymä, jonka seurauksena on aivohalvaus.
Kuten olettaa sopii, lisätutkimuksia tarvitaan varmistamaan…




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on arvokasta kuultavaa!