2012-03-27

Matkakuume nousussa (1)

Muisteluita 2010 matkalta Irlantiin: Kotomaa - Esbjerg

 Pikkuinen kukka jäi aamulla 27.4.2010 kotiin pöydälle odottelemaan. Vieläköhän kukoistaisi palatessa? Mieheni oli ennakoinut äitienpäivän, kun silloin olisimme vielä ihan muualla. Innokkaat englannin-opiskelijat olivat lähdössä bussimatkalle. Päätetavoite  oli päästä Atlantin rannikolle Irlannin lounaisosissa. Ja opiskella n. kolme oppituntia englantia jokainen arkipäivä mukana seuraavan taitavan opettajan johdolla, kuin luokassa konsanaan.

Hälisten kukin löysi bussissa paikkansa. Tilaa oli kahden istuimen verran jokaiselle. Sateisessa säässä jätimme kotikaupungin. Odotettavissa oli lähes 5000 km bussi-istumista muiden matkailojen ohella. Ketään se ei toki askarruttanut, sillä yhden sellaisen matkan olimme jo tehneet keväällä 2008, silloin Englantiin. Tunnelma bussissa kihisi odotuksista. Vähän kai kaikkia askarrutti, miten kurssin tavoitteistakin selviäisimme itse kukin. 

Halki Suomen ensin. Muutama kurssilainen tuli mukaan vasta Tikkurilasta. Eikä aikaakaan, kun olimme jo lautalla. Tax freessä osuimme saksalaisten viinien maistajaisiin, ihan kelvollista olikin. Muut riennot jäivät vähiin, väsymys yllätti. Yön nukuimme mainiosti parihyteissämme. Kämppis huolehti, että kahviakin riitti. Katkarapuvoileipä laivan kahviossa oli maukas.  Aamulla matka jatkui Tukholmasta Helsingborgiin, jossa hotelliyöpyminen odotti. Sää oli edelleen vähän suttuinen, mutta valkovuokot kukkivat jo paikoin, keltavuokot samoin. Kahvipaikan rinteessä niitä helotti jo koko joukko. Aurinkokin pilkahteli välillä.

 Hotellin ikkunasta aamulla kuva muistoksi, ja aikaisen aamiaisen jälkeen taas menoksi. Lautalla matkattiin varttitunnin verran ja olimme jo Tanskan puolella Helsingörissä, josta taas bussilla köröttelimme eteenpäin. Kun aikaa oli, kuljettaja päättikin ajella Kööpenhaminan kautta, vaikka se jäikin vain läpiajoksi. No, ohittelimmepa sujuvasti tivoli-alueen ja miellyttävässä kevätsäässä suunnistimme halki tanskalaisen maaseudun kohti Esbjergiä.

Lejrskovissa kahviteltiin
Tanskassa kukkivat voikukat ja valkoiset nurmikukat jo valtoimenaan
Näkymä lautalta Tanskaan, Helsingöriin.
Esbjergin satama-aluetta
@ilamarita©

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on arvokasta kuultavaa!