2012-03-09

Ajan tasalla - Iltalehti


Aamukahvi ihan meinaa jäähtyä tuossa Kunnaksen joulumukissa, kun on ihan pakko ruveta selailemaan aamun uutistarjontaa. Meille kun ei ole tilattu päivälehtiä enää aikoihin. Netissäkään ei ehdi uutisia kuin vilkuilla, kun tarjontaa on tuutin täydeltä. Nyt osui ensimmäisenä silmiin Iltalehden uusimmat, tosin se oli helppoa, kun käymälläni nettisivustolla sitä niin näyttävästi mainostettiin. Siinä se, taas höynähdin mainoksen uhriksi.

Tunti sitten uutisoiduista aloittelin. ATK näyttää saavan ryöpytystä edelleen, vasta vireillä oleva kokouskin oli päässyt lööppeihin, että niin sitä pitää, uutisoida. Klo 8.32 kirjattiin siinäkin jonkun saaneen potkut, ei edes harjoitella saa. On se surullista, miten yksi ja toinen joutuu luopumaan työpaikastaan. Mitenkähän Avery nyt saa mahansa täyteen, kun 15,5 miljoonan dollarin sopimus on umpeutumassa, eikä uutta pestiä näkyvissä? Sean-poika varmaan miettii tarkkaan marketin leipähyllyllä, että valitsenko jälkiuunileivän oikealla hinnalla vai vehnäisen paahtiksen tarjouksesta. Sohlbergilla lienee ainakin ollut varaa napostella tuhtia ruisleipää, kun näytti voittaneen Guanajuaton kaduilla. Mukavan kuuloinen nimi tuo Meksikon Guanajuato – mieleen hiipii Naurusaarten guanokin. 

No, olkoon, Meksikon rallin kuumin kuski ei kuitenkaan ollut Sohlberg, vaan ruotsalaisblondi Ramona  Karlsson, joka sai kunnian ajaa ekan kisansa juuri naistenpäivänä ja jonka ” Suurin unelma on joskus seistä korkeimmalla korokkeella”.  Unohdin ihan koko naistenpäivän, mutta sain siitä huolimatta naistenpäiväiloksi kuvamuodossa Vintiömäisen haparoivin sormin työstämän  mimoosanoksan, oli ihan itse tarhassa rytistellyt oksiin keltaisia hienoja kukkia. Kimpussa oli tyylikkäästi väritetty sininen rusettikin. Katso itse. Kyllä ilahdutti, kiitos vesselille. Mimoosalla juhlistetaan Naista italialaisittain. (Täytyy kyllä tässä myöntää, että omalle äidilleen Vintiö alkuperäisen kortin rustaillut...)

Ai niin. Suomen ykköspelaajan uralla näyttää alkavan toinen erä. Onhan hän luutinutkin ammattilaiskentillä ihan kelvokkaasti. Golf-viheriöillä hyvinkin. ” Mielestäni minulla on todellakin varaa parantaa tuloksiani”. On se kiva ettei kaikilla ole rahat lopussa, kuitenkaan.  Ulosvilkaisu ei kyllä lupaa ihan äkkiä viheriöille pääsyä, luutia tarvitaan melkoinen määrä, mittarikin näyttää vielä -7ää. Tästäpä muistinkin, Facebook-ystäväni löytämästä lorusta kurkistelin, mitä muut ostivat tai silleen: ’Muut osti swingin, Vladimir Putin.’

On se hyvä kuitenkin, että Keikassakin sentään uudet tuulet voivat taas hyväillä Akropoliin raunioita. Melkein 84 prosenttia Kreikan yksityisistä sijoittajista on velkapaketin hyväksynyt – velkataakka pienenee siellä nyt yli sadalla miljardilla eurolla. Mietinpä tässä, mitähän se tällaisten muiden maiden eurotavisten eläkerahoista vuositasolla vienee? Ei selvinnyt, ei.

Isokaan raha ei taida auttaa pyyhkimään pois noiden lasten ja nuorten mieleen jääviä syövereitä, joita jotkut vääristyneessä himossaan vain vuodesta toiseen jaksavat syventää. Onneksi keskusrikospoliisilla on haaveena saada yliote edes joidenkin porukoiden heiluttelusta. Hyväksikäyttäjien ikähaarukka syntymävuosina tässä viimeksi kiinni jääneessä porukassa on 1965 – 1991, lentäjästä palomieheen ja poliisiin noin ammattinimikkeinä. Osalla väärissä paikoissa huhkijoista on omiakin lapsia, ovatkohan ylivertaisesti lapsiaan rakastavia isiä. Lapsiuhriotsikon tekstissä kerrotaan, että internet-sivusto Kuvake.net on yksi houkutuslintu, huhuh. Tuossa yksi minuakin houkuttelevista linnuista, viherpeippo, nakuttaa juuri lintulaudalla innoissaan auringonkukan siementä. Ulkonäkö silläkin on kohdallaan.

Viimeinen otsikko tunnin aikana ilmestyneistä on ilmoitus Anni Sinnemäen vauvauutisesta (päivitetty klo 9.15). Hänhän jo aiemmin on ilmoittanut sievästi: ”Naimalakko katkesi mun osalta!” Italialainen miehensä saa hänkin sympatiani, ihan vaan siksi, että minulla on italialainen vävy. Tekee sitä paitsi aivan vallattoman maukasta liekitettyä maksaleikettä, nam. Siis minun vävyni, tuon Montin maksasta ei minulla kyllä ole tietoa. Ironista vain on, että tuon tunnin kaksi viimeistä uutista liittyvät lapsiin. Toivoa sopii hyviä, tervehenkisiä kasvun vuosia näille tuleville pienokaisille.

Nyt tarvitaan toinen kuppi kahvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi on arvokasta kuultavaa!